Project Description

Mi a kineziológia?

A kineziológia komplementer jellegű, alternatív személyiség- és képességfejlesztő egészségvédő, prevenciós jellegű holisztikus módszer. Célja a jelenbeli és múltbeli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével. A módszer az izomtesztelést biofeedback-ként (biológiai visszacsatolás) használva helyreállítja a test energetikai egyensúlyát és aktivizálja az öngyógyító mechanizmusokat. Ma a kineziológiának több mint 20 hivatalosan elfogadott ága van, Magyarországon az alábbi 3 a legelterjedtebb:

 • Edu-kineziológia (vagy más néven Braingym)
 • Touch for Health
 • One Brain (vagy Three in One Concept)

Mi a One Brain?

A módszert Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway dolgozta ki. 1972-től folyamatosan fejlesztették a módszert, és 1982 óta használják szerte a világon. A One Brain elsősorban lelki oldalról közelíti meg a problémákat, és oldja azokat a blokkokat, amelyek testi és pszichés problémáink valódi okát képezik.

Fogantatásunktól fogva számtalan esemény történik velünk, amelyek tapasztalatként raktározódnak bennünk. Némelyikük utólag csak apróságnak tűnik, így nem is gondolnánk, hogy mégis mély nyomott hagyott a tudatalattinkban, és felnőttkorunkban is meghatározza gondolkodásunkat, cselekedeteinket.

Amikor egy számunkra stresszes szituációba kerülünk, akkor az agy először mindig a múlt emlékeihez nyúl, és ha hasonló eseményt talál az életünkben (amely akár csak egy apró részletében egyezik meg a jelenlegi történéssel), akkor a múlt tapasztalatainak megfelelően reagálunk a jelenben. Azonban a jelenben nem biztos, hogy a múltbeli cselekvés, reakció a legmegfelelőbb, de az emlék-minta, mint egy program, működésbe lép. Ilyenkor nem a tudatos énünk irányítja reakciónkat, hanem a múltban rögzült programot játsszuk le ismét.

Ennek oka, hogy agyunk egy erre szakosodott területe, fogadja a beérkező információkat és összehasonlítja múltbéli, hasonló ingerekre adott válaszainkkal. Ha hasonló információt érzékel, akkor lekapcsolja az elülső agyi működést (ami jelenben tartja az embert, és választási lehetőségek után kutat), valamint a jobb agyféltekét (amely a kreativitásért felelős), hogy felkészítse a szervezetet az „üss vagy fuss” válaszreakcióra. Ilyen esetben az életre múltbeli tapasztalatainkkal csak reagálunk, ahelyett, hogy szabad választásunk szerint cselekednénk, és új utakat keresnénk a helyzet megoldására. Megragadunk a múltban, más kreatív lehetőség nem lévén, csak a régi jól bevált, azonban a jelenben már eredménytelen, esetleg romboló mintákat követve. A kineziológia oldja a múltban belénk programozott gátakat, hogy szabadon válasszuk meg, mit tegyünk.

One Brain – jelentése Egy Agy. Már a módszer elnevezése is elárulja annak célját: a jobb és bal agyfélteke összehangolt működését kívánja helyreállítani.

A One Brain módszer segítségével pontos és megbízható információkat tudhatunk meg a klienstől a tudatos, tudatalatti és sejtmemória szintjéig hatolva. Az izomtesztelés teszi lehetővé, hogy hozzáférjünk a szükséges információkhoz (ami a teljes és hamisítatlan igazság a sejtes memóriából), úgymint az illető által megtapasztalt stressz mértékéről és típusáról, valamint lehetővé teszi, hogy megállapíthassuk azt a szükséges korrekciót, amellyel a blokkot gyengéden, de gyorsan és hatékonyan feloldjuk. Ugyanis a negatív érzelmi töltéssel rendelkező emlék elgyengíti az izmot, míg a pozitív érzelmi töltéssel rendelkező erősíti azt (ezért szoktuk azt mondani valakinek, hogy üljön le, mielőtt valami kellemetlen hírt közlünk vele, ugyanis annak hatására az izmok elgyengülnek, és az illető össze is eshet). Ezzel a módszerrel hozzáférhetünk a blokkot okozó múltbeli esemény emlékéhez, amely a testnek vagy elmének azon a részén tárolódik, amelyik a kellemetlen élmény hatására lekapcsolt. Az oldás eredménye az, hogy a szituáció emléke továbbra is létezik, azonban nincs emocionális töltete, amely hasonló szituációban a blokkolt tudatossággal történő reakciót eredményezné.

A korrekciók által segítjük a klienst abban, hogy az egész agyát legyen képes használni, aminek következtében a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása is érvényesülni tud. A múltbeli tapasztalatok negatív érzelmi hatásainak semlegesítése meg tudja változtatni a jövőnket oly módon, hogy megengedi, hogy a jelenben különböző választási lehetőségeink legyenek. Új emlékeket helyezünk a régiek helyébe, legalábbis, ami memóriasejtjeinket illeti. A múlt emléke természetesen megmarad, de másképpen reagálunk rá. A múlt oldása még olyan rejtett képességeket is aktiválhat, amelyeket eddig megtagadtunk magunktól. Ha azonosítjuk és félresöpörjük a múlt traumáit, amelyek korlátozzák a jelenbeli észlelésünket, akkor visszakapjuk a VÁLASZTÁS lehetőségét minden olyan területen, ahol korábban úgy éreztük NINCS VÁLASZTÁSUNK.

A kineziológiai kezelés folyamata

A kezelések során mindvégig főként izomteszteléssel dolgozunk, ezzel határozzuk meg, hogy milyen irányba kell haladnunk a kezelések során.

Az első találkozás alkalmával a kliens elmondja, hogy miért jött, mi a problémája. Ezt követően meghatározunk egy célt, amelyet a kliens az oldással el szeretne érni. Ha esetleg több problémája is van a kliensnek, akkor izomteszteléssel meghatározzuk, hogy melyik élvez elsőbbséget, illetve esetlegesen az elsőbbséget élvező téma oldja-e valamelyik másik problémát is.

Ezt követően elvégezzük az elő teszteket, amelyek célja, hogy a kliens izmai megbízható választ adjanak a kezelés során. Az elő tesztek után kezdődik a tényleges oldási folyamat. Megnézzük, hogy a jelenben a Viselkedési Barométeren milyen érzelmi töltet társul a problémához, majd kiteszteljük, hogy szükség van-e valamilyen korrekcióra. Ha igen, akkor elvégeztetjük azt a klienssel. Ezek általában egyszerű gyakorlatok, amelyeket a kliens önállóan elvégez, vagy pedig a terapeuta által elvégzett egyszerű kezelések. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből.

Ha a jelenbeli korrekció megtörtént, akkor izomtesztelés segítségével megkeressük azt a kort, ahonnan a jelenbeli probléma ered. A kitesztelt korhoz további információkat tesztelünk, hogy azonosítani tudjuk az akkor történt eseményt, majd azt is kiteszteljük, hogy milyen korrekció oldja a kellemetlen múltbeli traumát. A korrekciók elvégzése után a Barométeren kitesztelt pozitív érzelmi állapot izomteszteléssel történő betáplálásával „visszahozzuk” a klienst a jelenbe. (azért tettem idézőjelbe, mert a kliens mindvégig teljesen tudatos marad, senki se gondoljon még véletlenül sem hipnózisra, vagy utaztatásra, amikor a kineziológiában arról beszélünk, hogy a múltba megyünk, és onnan visszajövünk, ez csak az izomteszteléssel történő kor azonosítását jelenti). Ismét kiteszteljük, hogy a jelenben szükség van-e még valamilyen korrekcióra, amelyet a kliensnek el kell végeznie.

Ezt követően izomteszteléssel megállapítjuk, hogy szükség van-e jövőprogresszióra, amikor is a pozitív érzelmi állapotot a test által igényelt jövőbeli intervallumra is betápláljuk.

Majd befejező lépésekkel lezárjuk az oldást. Minden alkalommal azt is kiteszteljük, hogy a kliensnek kell-e megerősítő gyakorlatokat végeznie, amelyet házi feladatként feladunk neki.

Habár a kezelést oldásnak hívjuk, ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy a kineziológus oldja meg a hozzá forduló kliens problémáját. A kezelés során és azt követően is a felelősség a kliensé. A kineziológus csak vezeti a klienst abban, hogy megtalálja a problémája okát, gyökerét, és segíti a klienst, hogy saját felismerésre jusson mit kell másként csinálnia, hogy a problémája (legyen az testi-, személyiségbeli- vagy lelki probléma) megoldódjon. A felismerések birtokában a kliens feladata és felelőssége, hogy megtegye a lépéseket a változás irányába, ami elvezet a probléma megoldásához. Hiszen senki sem oldhatja meg a problémáinkat, csak mi magunk…

A kineziológia alkalmazási területei, ellenjavallat

 • tanulási nehézségek (pl. dyslexia, dysgráphia, dyscalculia),
 • viselkedési zavarok,
 • önértékelési zavarok,
 • lelki eredetű problémák,
 • kommunikációs problémák,
 • kapcsolati problémák,
 • családi konfliktusok,
 • szexuális problémák,
 • fájdalmak,
 • allergiák,
 • pszichoszomatikus tünetek,
 • különböző eredetű félelmek,
 • depresszió
 • szenvedélybetegségek

Tulajdonképpen minden probléma esetén alkalmazható, és eredményes, hiszen minden probléma mögött valamilyen lelki ok áll. A One Brain pedig a bajok okát tárja fel, és rövid idő alatt képes átprogramozni azt a rögzült negatív viselkedésmintát, amely a probléma gyökere.

Ellenjavallata nincs.

Hány kineziológiai kezelésre van szükség?

Ez mindenkinél egyéni. Erre a kérdésre mindig a kliens saját maga adja meg a választ, hisz nála jobban senki sem tudja, hogy a témához kapcsolódó stressz, és negatív érzelmi töltet kioldódott-e. Ezen felül a javulást sok tényező befolyásolja: pl. a kliens mennyire akar változtatni problémáján, hajlandó-e ezért felelősséget vállalni. Éppen ezért a változás mindenkinél a saját ütemében következik be. Ha valaki nagyon elszánt, hogy megoldja a problémát, akkor a változás nagyon gyorsan is végbemehet.

A konzultáció ára: 15.000 Ft/ alkalom

Bejelentkezés:

december 2019
hét ked sze csü pén szo vas
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Mi az ACCESS BARS®

Az “access” szó magyarul hozzáférést, bemenetet, a “bars” pedig sávokat, pontokat jelent. Gary M. Douglas több mint húsz éve alapozta meg ezt a gyógyító technikát, melynek lényege a fejen lévő körkörösen és hosszanti irányban található 32 pont megérintésének, lefogásának kombinációin alapul.

Ezen pontok (BAR-ok) mentén futó energia sávok raktározzák el az összes, valaha megtörtént vagy felmerült gondolatunk, ötletünk, döntésünk, hitünk, elképzelésünk elektromágneses lenyomatát. Vannak sávok a testre, a tudatosságra, kapcsolatokra, a kreativitásra, öregedésre, szexualitásra és pénzre, hogy csak néhányat említsünk. Minden gondolat, döntés, ítélet, amit valaha is meghoztunk egyfajta besűrűsödött energiaként képes határt szabni az adott terület kapacitásának, ezzel megnehezítve a változás, a pozitív mozdulás lehetőségét.

Amikor a BAR-okat futtatják, az agyhullámok lelassulnak, ezáltal lehetővé válik, hogy a viselkedési minták, hitrendszerek, nézőpontok hozzáférhetőek és oldhatóak (törölhetőek) legyenek.

                 Az Access delta és théta agyhullámokkal dolgozik. A delta a leglassúbb agyhullám, a mély alváshoz társítható. A delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért. A delta agyhullám a tudatalatti jele, a hely ahonnan a megérzés érkezik. Ez azt jelenti, hogy nemcsak alváshoz és regenerációhoz ideális, hanem a tudatalatti eléréséhez is, amely segít információkhoz jutni és feltölteni az agyat. Ahogy pedig mélyebbre jutunk a relaxációban, elérjük a megfoghatatlan théta állapotot, ahol már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. A théta állapot gazdag képeket, inspirációt és rég elfelejtett emlékeket hoz elő, megnöveli a fogékonyságot. Ez már a mély meditáció állapota.

Az Access másik fontos eszköze a BAR-okon kívül a „kérdésként élni”. A kérdés hatalmat ad, megnyitja a lehetőségek terét, míg a válaszok beszűkítenek. A válaszok keresése helyett kérdések feltevésével tudjuk elengedni a berögzült nézőpontjainkat, melyek nem tudatos szinten határozzák meg mindennapjainkat. A kérdésekkel nyitottá válunk a befogadásra és minden lehetőséget képesek leszünk befogadni az adott pillanatban. A végtelen Univerzum folyamatosan ajándékkal halmoz el bennünket, de mi határozzuk meg azt, hogy mit fogadunk be annak alapján, hogy mit vagyunk hajlandóak megélni. A kérdés meg tudja változtatni a helyzet energiáját, új kapukat és lehetőségeket tárva elénk.

A harmadik fontos összetevő a tisztító mondat, amely gyakorlatilag rengeteg kérdés rövidítve, kódolva. Ez behoz egy olyan energiát, amely kitöröl mindent, ami korlátoz, akadályoz. Tehát a kérdés felhozza az energiát, és a döntés, hogy nekem ez nem kell és elengedem, megerősítve a törlőmondattal, megszabadít tőle.

Minden Access Bars kezelés egy nagyon tápláló és lazító folyamat, amely bármely területről képes feloldani a korlátokat, amit felvállalsz!

A kezelés hatására:

– csökkenhet az életedben a stressz

– oldódnak a mentális, érzelmi, fizikai és energetikai blokkjaid

– emelkedik a tudatossági szinted

– javulhat egészségi állapotod

– gondolkodásod kisimul

– kapcsolataid gyógyulhatnak

– reggelente kipihentebben ébredhetsz

– a gyerekek iskolai eredményeit javíthatja

– képessé válsz a be- és elfogadásra

– egyre több és több lehetőséget kapsz egy boldogabb és teljesebb életre

GYAKORI KÉRDÉSEK AZ ACCESS BARSRÓL:

MIT HOZ LÉTRE EGY  ACCESS BARS KEZELÉS? 

Az Access Bars feloldja az összes elképzelést, gondolatot, érzést, érzelmet, döntést, ítélkezést és hitrendszert, amelyet bármely életedből magaddal hoztál, és amelyek elektromos komponense az agyban tárolódik. Ez a feloldás akkor történik, amikor a bárokat finoman megérintik; ez pedig lehetővé teszi, hogy a felesleges eltárolt kacatokat elengedjük.

Hasonlít a dolog ahhoz, amikor elmegy az áram a házadban, és visszapöckölöd a biztosítékot az eredeti állásba, a fények pedig visszajönnek: a bárok futtatása visszakapcsolja a fényeidet. Az univerzum energiája újra elérhetővé válik számodra, ez pedig nagyobb békét, könnyedséget, örömet és ragyogást eredményez az életedben. A biofeedback területén jártas több orvos szakértő szerint, egy egyórás kezelés alatt az agyhullámok megváltoznak, bétából a sokkal mélyebb théta szintre.

MIT VÁRHATUNK EGY BARS KEZELÉS UTÁN? 

Minden alkalom más. A legrosszabb, amit egy Access Bars kezelés után tapasztalhatsz, hogy úgy érzed, mintha egy remek masszázst kaptál volna. A legjobb, ami történhet, hogy az egész életed megváltozik.

A leggyakoribb tapasztalatok szerint nagyobb békesség és könnyedség jelenik meg, sokkal kevésbé vagy érzékeny azokban a helyzetekben, amelyek azelőtt felizgattak, pihentetőbb és mélyebb alvást tapasztalhatsz meg, és azt érezheted, hogy azok a dolgok, amelyek korábban dühítettek, nem számítanak többé.

MEDDIG TART EGY ACCESS BARS KEZELÉS HATÁSA? 

Ha egyszer kaptál már kezelést, a barjaid ettől kezdve örökké „futnak”, avagy folyamatosan engedik el a megrekedt energiákat. Ezek után minden alkalommal, amikor kezelést kapsz, a hatás erőteljesebbé válik. A legkézzelfoghatóbb változásokról a kezelést követő 3-4 hétben szoktak beszámolni.

MILYEN GYAKRAN KELL FUTTATNI A BÁROKAT? 

Ez teljesen tőled függ. Mennyire szeretnéd jól érezni magad? Milyen mértékű könnyedséget szeretnél az életedben? Bármilyen nagyobb megrázkódtatás vagy trauma után, vagy bármilyen energetikai változás esetén érdemes fontolóra venni egy bars kezelést.

KINEK TEHET JÓT EGY BARS KEZELÉS?  

Bárkinek, aki hajlandó nyugodtan feküdni ennek érdekében!

LEHET-E GYEREKEK ÉS CSECSEMŐK BÁRJAIT FUTTATNI? 

A gyerekek és a csecsemők fantasztikusan reagálnak a bars kezelésre. Abból a szempontból inkább hasonlítanak az állatokra, mint a felnőttekre, hogy sokkal hajlandóbbak arra, hogy hirtelen változást engedjenek meg a testükben és a lényükben egyaránt. Meg kell említeni, hogy a gyerekeknél sokkal gyorsabb a folyamat. Gyakran ők maguk érzékelik, hogy a kezelés közben mikor “van készen” az adott pont, és mikor mehetünk tovább egy másikra. A csecsemők még ennél is gyorsabbak!

MENNYI IDEIG TART EGY Access BARS KEZELÉS? 

Általában 60-90 percig, bár ez változhat, és még egy 20 perces kezelés is jobb, mint a semmi.

MELYEK A BARS HOSSZÚTÁVÚ HATÁSAI?

A legtöbben, akik rendszeresen futtatták a bárjaikat, arról számoltak be, hogy az életük egyre könnyedebbé és jobbá vált.

EGYNÉL TÖBB KEZELÉS SZÜKSÉGES? 

Az Access és a Bars teljes mértékben a szabad választásról szól. Nem kell tenned semmit. Azok profitáltak legtöbbet a Barsból, akik rendszeresen csinálták. Rajtad múlik.

TUD-E A BARS FIZIKAI SZINTEN BETEGSÉGEKET GYÓGYÍTANI, ÉS FÁJDALMAT MEGSZÜNTETNI?

Az Access Bars a tudatosságot segíti elő, ami ezek közül bármit meg tud változtatni. Vannak olyan fizikai betegségek, amik egyetlen Bars kezelés alatt megváltoztak. Amint a kliens tudatossága növekszik, a test öngyógyító folyamatai egyre erőteljesebben működnek.

ÁRTHAT-E A BARS?

Nem. A Barst nem lehet rosszul csinálni, és nem lehet vele ártani senkinek. 

A kezelés ára: 10.000 Ft/alkalom

Bejelentkezés:

december 2019
hét ked sze csü pén szo vas
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Bach Virágterápia

A Bach virágterápia egy egyszerű, és könnyen használható módszer.  Kiválóan lehet alkalmazni mind testi, mind lelki nehézségek esetén.

Mivel a kineziológia One Brain ágát művelem, és annak egyik meghatározó korrekciója a Bach virágok információja, úgy éreztem, hogy ezek a csodálatos esszenciák megérdemelnék azt, hogy ezt önállóan is alkalmazzam őket.

Alapvetően az alábbi problémákra kiválóan alkalmazhatóak a virágcseppek:

 • kapcsolatteremtési problémák
 • félelmek
 • bizonytalanság
 • önbizalomhiány
 • és még sok más…

Mik a fő jellemzői?

 

Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere információival segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házi patikájának állandó részét képezik. Sikere egyszerűségében rejlik, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely meglátta, hogy a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képesek hatni a lelkiállapotra. Rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen visszanyerheti az egyensúlyát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát nem találunk szívre, májra, emésztésre stb. való eszenciákat, hanem ezek helyett félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra, stb.

A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni. Az esszencia informálisan hat közvetlenül az ember energiarendszerére, nem pedig a fizikai testre. A Bach-virágterápia széles körben elterjedt, így egyre több család otthonában is megtalálható. A virágeszenciák oldat formájában kerülnek forgalomba.

Az eszenciák előállítása, és használata egyszerű módszerekkel történik. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot, csak a virág információit.

A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.

Hogy melyik esszenciára, vagy milyen keverékre van szükség, azt feltáró beszélgetéssel, és a kineziológiából ismert izomteszteléssel állapítjuk meg.

A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.

Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is. A betegség a test-elme- lélek hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

A konzultáció ára: 8.000 Ft/ alkalom (Az ár tartalmaz egy 30 ml-es üveg esszenciát)

Bejelentkezés:

december 2019
hét ked sze csü pén szo vas
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Spirituális (életvezetési) tanácsadás

Mindenki életében eljöhet egy olyan pont, hogy elakadt, megakadt az életútján. Nem értik Őt a körülöttük lévő emberek, és nem érti Önmagát sem. „Ezer” jó tanácsot kap, és akár ezer kézlegyintést, amivel elbagatellizálják belső vívódását. Szeretne végre tisztán látni, ami azt jelenti meglátni ÖNMAGÁT. Mert, ha látom, hogy ki vagyok, hol vagyok most, akkor el tudom dönteni, hogy milyen irányba kell haladnom. Ez az irány nem vihet másfelé, mint önmagunk felé, az önismeret felé. Ebben kapsz segítséget, ha ezt választod.

A tanácsadás alappillérei:

 • Feltáró beszélgetés

(amiben a problémádat több nézőpontból is megvizsgáljuk, kérdésekkel nyitjuk a teret, ezzel saját lehetőségeidet tágítjuk.)

 • Arc elemzés

(amiben megláthatjuk, hogy a Te arcszerkezeted mögött milyen tulajdonságok húzódnak, és azt az adott ügyedben hogyan tudnád hasznosítani.

 • Személyes jantra készítés

(amelyben a születési dátumod alapján elkészítünk egy több oldalas elemzést, ami nélkülözhetetlen a valódi önismerethez)

 

A tanácsadás kb.: egy órát vesz igénybe

Ára: 8000 Ft/alkalom

Bejelentkezés:

december 2019
hét ked sze csü pén szo vas
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
december 2019
hét ked sze csü pén szo vas
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345