Bach virágterápia

Főoldal/Bach virágterápia
 • Az esszencia hatása: Csökkenti a rossz hírek miatt fellépő sokk hatását, enyhülést ad egy baleset utáni ijedségre. Amikor úgy érzi, hogy szenvedései elviselhetetlenné válnak, és legszívesebben feladná, akkor az esszencia segítségével újra erősnek, és „élőnek” érzi magát.
 • Az esszencia hatása: Segít a megterhelő szituáción érzelmileg túljutni, visszaáll a kibillent lelki egyensúly.  Növeli az összpontosítás képességét, és segít a stresszhelyzet okozta félelem leküzdésében.
 • Az esszencia hatása: Növeli a gyerek önbizalmát, csökkenti a kisebbségérzetet. Segít ismert, vagy ismeretlen eredetű félelmek leküzdésében. Csökkeni a felületességet, a figyelemzavart, illetve a túlzott tökéletességre való törekvést.  
 • Az esszencia hatása: Csökkenti a kimerültség, a bizonytalanság érzését, növeli a kitartást a megnövekvő feladatok láttán. Csökkenti a gyermekágyi hangulatingadozást, az aggódást, és segít abban, hogy a kismama elfogadja az új élethelyzetét.
 • Az esszencia hatása: Csökkenti a nyugtalanság, a félelem érzését, az aggodalmat a történések miatt, felkészít a váratlan eseményekre. Megakadályozza a kontroll elvesztését.
 • Az esszencia hatása: Megszűnteti a bizonytalanság érzését, csökkenti az aggodalmakat, lecsendesíti a gondolatokat. Ha dolgozik a várandósság időszakában, csökkenti a fáradtság érzést. Új erőt, új lendületet ad, csökkenti az ilyenkor fellépő túlérzékenységet, segít elfogadni a testi változásokat.
 • Az esszencia hatása: Befejezzük a túlzott gondoskodás kényszerét,  az érzelmi függés miatti önsajnálatot, és ha nem viszonozzák a törődésünket, nem tartjuk hálátlannak a világot. Segít a túlbuzgóság, a rugalmatlanság, az irányítási vágy leküzdésében.  Belátjuk, hogy nem szükséges mindenkinek úgy gondolkodni, ahogyan nekünk, és nem szükséges mindenkit meggyőzni a saját igazunkról. Feloldódik a merev gondolkodás, és nagyfokú elfogadás, és tolerancia és rugalmasság lép az életünkbe.
 • Az esszencia hatása: Növeli az önbizalmat, többé nem félünk a megmérettetéstől. Elengedjük a kisebbrendűségi érzéseinket, a túlzott alázatot, az értéktelenség érzését. Úgy érezzük meg tudunk birkózni a feladatainkkal, kimerültség és idegösszeomlás határára jutás nélkül. Oldja a régi, beíródott traumákat, megszünteti az önsajnálat, a keserűség, a sértődöttség érzetét, és nem okolunk másokat a problémáink miatt. Szeretjük az életünket, a testünket, a környezetünket.  Újra bízunk önmagunkban.
 • Az esszencia hatása: Segít abban, hogy ki tudjuk, ki merjük mutatni az érzéseinket, és őszinték lehetünk magunkhoz, és másokhoz. Megtanulunk „nemet” mondani mások kívánságaira, és nem adjuk fel a saját vágyainkat. Könnyebben viseljük a változásokat, akár iskolai, akár munkahelyi. Nem könnyen bizonytalanodunk el, nem leszünk befolyásolhatóak, megszűnik a féltékenység, a bosszúvágy, a megbántottság, az agresszió. Erős, magabiztos, céltudatos emberré válunk.
 • Az esszencia hatása: Csökkenti a zárkózottság, a távolságtartás szükségességének érzetét. Növeli a tudatos, pozitív kommunikációt, ami által képes kapcsolatokat teremteni másokkal. megszűnteti a türelmetlenség, az ingerlékenység, a nyugtalanság érzetét, ezzel együtt a kapkodás, és tudatába kerül annak, hogy mindenre van elég ideje.
 • Az esszencia hatása: Segít leküzdeni a figyelmetlenség az „álmodozás” a közöny érzetét. Segít az alvászavaron, a koncentrációs zavarokon, a tanulási nehézségeken. Megszünteti a túlzott kapkodást, a túlterheltségből eredő kimerültséget, vagy gyengeséget, megszűnteti az állandó fáradság érzetét. Hatékony a depresszió, a melankólia, a rosszkedv esetén is, növeli a motivációt, erősíti az életkedvet. A pozitív életszemlélet növekedésével az ember az élete irányítójává válik.
 • Az esszencia hatása:  Segít visszaállítani a döntésképességünket, határozottság ad. Megjelenik az életünkben az elhivatottság érzése, világosabban látjuk az életutunkat, és tudatosan tudjuk, hogy mit is válasszunk. Növeli az önbizalmunkat, és nem fogunk más véleményétől, ítéletétől függeni. Megjelenik egy belső stabilitás. Növeli az akaraterőt, a kitartást, ami által kevésbé érezzük magunkat fáradnak, kimerültnek.  Visszaadja a reményt abban, hogy képesek vagyunk változtatni az életünkön.

Cím

Go to Top